Kugel met Peren (Bloeme de Ruiter)


Kugel is een recept dat traditioneel op Sjabbat wordet gegeten. Het kan dan uren gaar worden op de warmhoudplaat. Maar het smaakt ook uitstekend op andere dagen

Benodigdheden:

Bereiding:

(voor 4 personen)
750 gram zelfr. bakmeel
150 gram basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
125 gram boter
1 theel. kaneel
snuifje zout
1/2 potje gesneden gember
125 gram gewelde rozijnen
50 gram geschaafde amandelen
3 kilo stoofperen
1 volle theel. kaneel
75 gram basterdsuiker
Als het deeg goed is plat de bal dan iets af en leg deze bovenop de peren. Zet de warmtebron op z'n allerlaagst liefst nog met vlamverdeler als je op gas kookt,en laat de pan met gesloten deksel zo 3a4 uur pruttelen. Als de kugel goed droog is is hij gaar. Om dat te weten moet je er af en toe evenmet een vork in prikken . Komt die er helemaal schoon uit dan is hij goed.
Schil de peren en snijd ze in partjes of helften. Doe ze in een grote pan met water zodat ze net onder staan. Voeg de suiker en de kaneel toe en kook de peren half gaar. Maak ondertussen het deeg. Doe alle ingredienten in een grote bak. Neem ongeveer een soep-opscheplepel van het perenwater en doe dat erbij.Was je handen en begin dit mengsel te kneden. Maak er een homogene bal van. Is het te plakkerig doe er dan wat meel bij ,is het te droog dan moet er wat van het perenwater bij.
tray button
play pause